Welkom

 

Een Portugese smaaksensatie voor elk gerecht

Wij zijn ambachtelijke producenten van olijfolie in de oostelijke Algarve. Monterosa Extra Vierge Olijfolie vindt zijn oorsprong in de 20 hectare olijfgaarden in Moncarapacho.

We plukken de olijven met de hand in de herfst en nemen ze onmiddellijk mee naar onze pers die dateert uit de Romeinse tijd, waar ze worden gemalen en geperst in een granieten steenmolen. De olie wordt vervolgens geëxtraheerd met de nieuwste moderne apparatuur, gefilterd en opgeslagen in roestvrijstalen containers totdat deze wordt gebotteld.

Het resultaat is een olijfolie van de hoogste kwaliteit: Monterosa Extra Virgin Olive Oil.

 

MONTEROSA-VARIËTEITEN

Wij produceren onze olijfolie in 5 verschillende variëteiten, perfect aangepast aan het mediterrane klimaat van de Algarve.

Elke variatie exra virgin olijfolie heeft zeer verschillende kenmerken, die oliën produceren vanwege hun verschillen in fruitigheid, bitterheid en peperigheid en perfect zijn voor het harmoniseren van culinaire specialiteiten.

Monterosa Olive Oil is een artisanaal producent van olijfolie uit het kleine Moncarapacho, een gezellig dorp in het oosten van de Algarve, gelegen ten N.O. van de belangrijkste stad en luchthaven uit de streek, Faro !

Op een 20ha groot areaal worden 5 variëteiten aangeplant : Selection, Maçanilha, Cobrançosa, Verdeal en de Picual. 

De olijven worden er met de hand geplukt en onmiddellijk gespoeld en geperst. Net zoals "In the Roman Times", waar de olijven in granieten molenkuipen tot een soort pulp werden geplet. De olie wordt daarna geëxtraheerd en opgeslagen in inox vaten. Tenslotte wordt deze gefilterd en gebotteld. 

Het resultaat is een olijfolie van WERELDKLASSE !!!!!!

 

Ontdek de unieke smaak

 

 

AWARDS

                     

New York                                                                   

 2018

 

 

Dit jaar wonnen we vijf gouden medailles op de New York olijfolie competitie met Monterosa Maçanilha, Cobrançosa, Verdeal, Picual en Selection.

Monterosa olijfolie won op deze wedstrijd voor het zesde jaar op rij, onder de 1000 deelnemers uit 30 landen. 

 

Goud en zilver.

Olive Japan

2018

Maçanilha, Verdeal, Cobrançosa, Selection en Horta do Félix won goud en Picual zilver in de Japanse competitie 611 deelnemers uit 21 landen voor extra vierge olijfolie gehouden in Tokio.

 

 

 

Finalisten in der FEINSCHMECKER-OLIO Awards

2018

 

 

 

Sinds 2016 is onze olijfolie op de lijst van deze Duitse wedstrijd, waar 250 beste olijfolie in de wereld worden toegekend.

Dit jaar maken twee van onze olijfolie deel uit van de exclusieve lijst, Maçanilha en Selection.

 

 

 


Monterosa Olive Oil Wins Gold and Silver in New York

The NYIOOC World Olive Oil Competition is the largest and most prestigious olive oil contest. Its annual list of award winners is the authoritative guide to the world’s best olive oils and the dedicated producers who craft them.

In this 2020 edition, 900 olive oils from 26 countries participated and Monterosa Extra Virgin Olive Oil continues to internationally be among the best oils in the world. 
For the 8th consecutive year Monterosa Premium oils were awarded in the NYIOOC, this year with 2 GOLD and 2 SILVER medals.
 

This is the annual recognition of the high quality oils we produce in the Algarve, combining the quality of the carefully selected fruit, the quickness of the extraction process and Monterosa's focus on producing the healthiest ingredient to be part of your life.
 

 
 
 

To learn more about Monterosa Olive oils
check the NYIOOC World Olive Oil Competition tasting notes below.

   
 

Try the high quality Monterosa oils.Visit:  monterosa-oliveoil.nl

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2018 - 2024 Monterosa extra virgin olive oil | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel